dijous, 27 de març del 2014

39. Castell de Sant Miquel

Tot i que l'excursió al Castell de Sant Miquel no és gaire llarga, i és propera a Girona, el seu desnivell és més elevat del que és habitual en aquest blog. No obstant això, tractant-se d'un dels itineraris més emblemàtics que es poden fer des de la Vall de Sant Daniel, hem volgut dedicar-li una resenya. A la vista de la durada i del desnivell, el lector sabrà ni es veu amb cor o no de fer aquest recorregut, molt bonic i amb unes vistes esplèndides.

Es pot arribar bé en cotxe, fent un tros de pista de terra després de deixar a la dreta l'aparcament de la Font del Ferro. Un cop pasat el mas Miralles, i després del pont sobre la riera de Sant Miquel, hi ha prou espai per aparcar.


Farem un itinerari circular, tornant per un camí diferent, una mica més llarg.

Desnivell: 270m
Temps: 1 hora i tres quarts.
Distància: 6,1 quilòmetres.

Es pot seguir la ruta també per Wikiloc.

Un cop deixat el vehicle, passat el pont de la riera de Sant Miquel  (115m), continuarem per la mateixa pista i, tot seguit, veurem que surt a la dreta un corriol: es tracta d'una drecera (en trobarem més). Nosaltres continuem per la pista.
  
Drecera                       122m             1'

Seguim la pista durant una bona estona, fins arribar a Can Lliure: cap a Girona tenim una bona vista. Just després de Can Lliure, i sortint d'una corba tancada cap a l'esquerra, veiem una nova drecera, que deixarem.

Drecera                        218m        22'       23'

Quan la drecera que hem deixat torna a la pista, nosaltres continuarem per aquesta, tot i que la drecera continua cap a l'esquerra.

Drecera                     245m       5'       28'

La pista segueix en pujada sostinguda, fins que veiem un corriol ample que surt per la nostra esquerra: el seguirem. La pista continúa fins el coll d'en Figueres, on enllaça amb la pista que segueix tota la carena.

Corriol                       272m          5'      33'

Anant pel corriol, trobarem una cruïlla: hem d'agafar cap l'esquerra; cap a la dreta ens portaria un altre cop a la pista.
Arribem tot seguit a una cruïlla, a l'alçada de les ruines de Can Mistaire (per l'esquerra s'ens ajunta la drecera d'abans).

Cruïlla Can Mistaire  291m      4'      37'

Seguim a la dreta i passem al costat del mas. Αrribarem després a una cruïlla múltiple. Nosaltres seguirem per la dreta, en pujada. Recte, segueix un camí que va a trobar una pista que baixa de la que es dirigeix a Celrà. I, per l'esquerra, surt un corriol a la Font Martina, que agafarem de tornada.

Cruïlla                        306m       5'       42'

La pujada es fa ara més evident, per un terreny amb força pedra i roca. Arribarem, però, a l'àrea de picnic en menys de deu minuts.

Àrea de Picnic       370m       9'       51'

I, un cop superada la darrera pujada, a Sant Miquel.

Sant Miquel               385m        3'       54'

La vista des de dalt de la torre és esplèndida:
cap a Girona...

...cap a l'Empordà...

...o cap a Banyoles.
La tornada la comencem pel mateix camí de pujada, fins arribar a la cruïlla múltiple.

Cruïlla                        306m           10'      1h  4'
   
Seguim l'indicador cap a la Font Martina, que deixem a la dreta (no raja). El corriol està recent netejat i, en uns deu minuts, acaba en una pista.

Pista                         262m          10'       1h  14'

La prenem cap a la dreta i, comencem una baixada en forta pendent fins arribar a un pont que passa per sobre de la variant de la N-II.

Pont                            162m         14'       1h  28'

Al final del pont, prenem el camí de l'esquerra (el de la dreta mena a Campdorà i a Montjuic).
Baixa paral·lel a la variant, fins arribar a l'alçada del mas Miralles. Tot seguit trobem a l'esquerra el pont sobre la riera de Sant Miquel, al costat del qual tenim aparcat el vehicle.

Pont i aparcament     115m       17'     1h  45'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada