dijous, 24 d’octubre del 2013

32. Les deveses de Cervià de Ter

Es tracta d'un circuit curt i totalment planer, que recorre en la seva major part les deveses properes al Ter. El començament i el final de la ruta és al nucli urbà de Cervià, fet que ens permet visitar el Monestir romànic de Santa Maria.

Desnivell:  9 metres
Temps:  1 hora i cinc minuts
Distància:  4,5 quilòmetres

La ruta es por seguir també per Wikiloc.



Cap al quilòmetre 3,5 de la carretera Gi-633 que travessa Cervià de Ter, trenquem a l'esquerra, pel carrer de l'Eixart o bé pel Camí de les Escoles. En la cruïlla d'quests dos carrers hi trobarem una enorme alzina. Aquí podrem aparcar el vehicle.

Alzina monumental          42m.

Seguim el Camí de les Escoles cap a la carretera i la travessem.

Cruïlla carretera        38m         2'

Seguim ara el camí de la Rajoleria, asfaltat durant una estona, fins que esdevé una pista ampla de terra. La continuem sense cap desviament, fins trobar-ne una altra que procedeix de la carretera, ja molt propera.

Cruïlla                         33m        18'      20'

Ara, el camí entra de ple en les deveses, molt frondoses i amb arbres ben alts.



Quan arribem a una cruïlla, girem a la dreta.

Cruïlla                         35m          6'        26'

Continuem pel mig del bosc. Al cap d'uns minuts travessem un canal per un petit pont  i, poc després, trobem un panell informatiu de la ruta del Ter.

Panell                         35m          11'       37'

A partir d'aquí, el camí s'aparta del Ter, enfilant en direcció al nucli de Cervià. Anem seguint  un petit canal d'obra, que ens acompanya a la nostra esquerra fins gairebé l'entrada a Cervià. Arribem a la carretera i la travessem.

Carretera                   38m           22'      59'

El carrer Priorat, continuació del nostre camí, ens porta en dos minuts al Monestir de Santa Maria. El claustre és obert i, al pis de dalt, hi ha les dependències municipals. A la Secretaria es pot demanar la clau de l'església per poder visitar-la. És petita, però equilibrada de proporcions, i conserva restes de pintura mural al transepte, als capitells d'alguns pilars i a les finestres de l'àbsis principal.



Exterior Monestir                  42m           2'       1h 1'

Podem fer la volta al Monestir per veure l'exterior dels àbsis i seguir pel carrer del Monestir cap al de Torroella. Si aquí agafem cap a l'esquerra, arribarem molt aviat a l'alçada de l'alzina centenària, on tenim aparcat el cotxe.

Alzina                                    42m           4'       1h 5'


                       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada